Velferdsstaten skal effektivt passe på at de som trenger hjelp får det. Som en stor fabrikk der systemene sørger for at ting går av seg selv. Hva skjer når disse systemene ikke passer sammen? "Sara" vokste opp i et voldelig hjem. Hun sa fra til læreren, psykologen og barnevernet. Likevel måtte hun bo hjemme - helt til hun til slutt ble psykotisk og tvangsinnlagt.

I hele Norge finnes det steder hvor barnevernet og barne- og ungdomspsykiatrien har problemer med å samarbeide, og det kan gå ut over barna som trenger hjelp fra begge tjenestene. Og det er mange: tre av fire barn på barnevernsinstitusjoner har en eller flere psykiske lidelser. Hva skjedde med systemet i velferdsfabrikken? Hvorfor klarte ingen å få "Sara" ut av hjemmet før det gikk galt?

Dokumentarister: Maria Lokna, Mattias Bergset og Kristine Hoff, journalistikkstudenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Illustrasjon: Gaute Terjesson, Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO).