#46 Riksteatret: Tung tids tale

#46 Riksteatret: Tung tids tale

Hvordan forteller du historien om ditt eget liv? På Riksteatret settes det opp et nytt stykke basert på Olaug Nilssens selvbiografiske bok «Tung tids tale». Vi er med bak scenen mens skuespillere og instruktør Marit Moum Aune jobber fram boka over scenekanten.

Forestillingen Tung tids tale er en samproduksjon mellom Riksteatret og Det Norske Teatret i samarbeid med Kilden Teater.

Dokumentarist: Lars Kristian Øverland
Musikk: Claude Debussy - Clair De Lune, Nils Wingerei - Olaugs Drone, Andante Très Expressif- Clair de Lune.

#45 Riksteatret: Prisen

#45 Riksteatret: Prisen

Har du tenkt over hvilken pris du må betale for valgene du tar? På Riksteateret nærmer det seg premiere på «Prisen», og bak scenen må regissør og skuespillere dukke ned i sitt eget liv for å finne frem til det innerste i teaterstykket.

Dokumentarist: Lars Kristian Øverland. Klipp: Rasmus Bitsch.
Foto: L-P Lorentzen. Musikk: Asiago – Claudia Antonelli. Jimi Hendrix – All Along The Watchtower. Miles Davis – The Meaning of the Blues/Lament (medley).

 

#44 3 x 3 min

#44 3 x 3 min

Hør en nær døden-opplevelse fra Bodø, en oppdagelsesferd i et flyktningmottak midt på Alexander Kiellands plass i Oslo – og hva er de uskrevne sosiale reglene ved Børstad ungdomsskole på Hamar?

I høst og vinter har vi holdt workshopper hvor en gerilja av dokumentarister har lært hvordan de skal få lytterne til å høre på det du vil si. Det har resultert i en bunke kortdokumentarer, og som en slags julepresang presenterer vi tre utvalgte for deg.

Dokumentarister: Martine, Martinus, Karoline og Mina fra Børstad ungdomsskole, Øistein Falch, Margrete Soløy og Marcus Vikse Johnsen fra Nord universitet og Sheida Jahanbin.
Kortdokumentaren fra Børstad er lydmikset av Daniel Daatland.

#43 Forskerportrett x 4

#43 Forskerportrett x 4

På oppdrag fra samfunnsmagasinet Ekko på NRK P2 har vi i høst lagt igjen beskjeder på telefonsvarere, banka på dører og insistert på å finne menneskene bak forskningen.

I denne podkasten har vi samla sammen fire forskerportretter, hvor du skal få bli med inn i livet og forskningen til biologiprofessor Dag O. Hessen, fysikkprofessor Are Raklev og informatikkprofessor Kristin Braa, samt klimaforsker og geolog Jostein Bakke.

Dokumentarister: Peter Daatland og Lars Kristian Øverland.
Sendt på Ekko i NRK P2 i september og oktober 2017.

#42 Bak fengselsmurene i Cape Town

#42 Bak fengselsmurene i Cape Town

Når drap og voldtekt er opptaksritualer for å bli gangster, kan du forestille deg livshistoriene til fangene i beryktede Pollsmoor Prison. Ingebjørg Lingaas har tro på å rehabilitere gjengmedlemmene med teater, men risikerer ufrivillig å bli dratt inn i deres livsfarlige tilværelse.

Dokumentarist: Lars Kristian Øverland. Sendt på Ekko i NRK P2 17. august 2017.

#41 Scott Carrier i Frekvens HQ

#41 Scott Carrier i Frekvens HQ

– Det tok åtte år før noen fant ut at man kunne klippe i en filmrull. Hver gang et nytt medium blir introdusert tar det en stund å finne en unik form. Så jeg tror det er der vi er med podkasting, at vi forsøker å finne ut hvordan vi kan bruke mediet til å fortelle historier på en ny måte. Vi er midt i stormen akkurat nå.

Scott Carrier fra podkasten Home of the Brave er i Oslo for å opptre på Podkastkino og Radiodager, og benyttet anledningen til å besøke våre lokaler og slå av en improvisert podkastprat.

#40 Riksteatret: Gjengangere

#40 Riksteatret: Gjengangere

Hvordan blir egentlig et skuespill til? På den mørke hovedscenen til Riksteatret forsøker skuespillerne å finne rollene sine. De øver på å trampe i gulvet som mannen med kloven, og leser iherdig på bakrommet til de kjenner at ordene i manus er deres egne. Vi har laget en behind the scenes-podkast for Riksteatret om Ibsens kanskje beste teaterstykke.

Dokumentarist: Lars Kristian Øverland. Klipp: Rasmus Bitsch.
Foto: Erik Berg.
Medvirkende: Bentein Baardson, Gjertrud Jynge, Per Egil Aske, Gunnar Eiriksson, Lasse Lindtner og Nils Wingerei.
Musikk: Dimitri Shostakovich - «Cello Sonata in D-Minor, Op.40: III.Largo», Francisca Skoogh & Daniel Blendulf, Brian Eno - «Fullness Of Wind», Bjarne Gustavsen - «Manders Trøorgel», Nils Wingerei - «Fjords», J. S. Bach – «Toccata in D Minor», Constandinos Boudounis - «Solo Cello» (live).

#39 3 x 3 min

#39 3 x 3 min

Vil du starte en revolusjon, men er usikker på hvordan du skal få med deg folket?

I vinter og vår har vi holdt workshopper hvor vi har lært en gerilja av unge dokumentarister hvordan de skal få folk til å høre på det du vil si. Det har resultert i en bunke kortdokumentarer, og her har vi samlet tre utvalgte til deg: «Kongen av folkelig tennis», «Typisk norsk» og «Statsløs».

Dokumentarister: Knut Aukland, Natalija Jakovljevic og Johannes Wiggen Kramhøft.

#38 Forskerportrett x 4

#38 Forskerportrett x 4

På oppdrag fra samfunnsmagasinet Ekko på NRK P2 har vi i vinter og vår lagt igjen beskjeder på telefonsvarere, banka på dører og insistert på å finne menneskene bak forskningen.

I denne podkasten har vi samla sammen fire forskerportretter, du skal få bli med inn i livet og forskningen til hjerneforsker Marianne Fyhn, sosiologiprofessor Willy Pedersen, terrorforsker Anne Stenersen og immunolog Anne Spurkland.

Dokumentarister: Lars Kristian Øverland, Cathrine Hasselberg og Mattias Rolighed Bergset.