DIY:  Grunnlegger og redaktør Peter Daatland ved Frekvens + Filts lokaler langs Akerselva i Oslo.  Foto: Signe Fuglesteg Luksengard.

DIY: Grunnlegger og redaktør Peter Daatland ved Frekvens + Filts lokaler langs Akerselva i Oslo. Foto: Signe Fuglesteg Luksengard.

Frekvens + Filt er et podkastbyrå basert i Oslo. Vi jobber kvalitativt med en sterk, skandinavisk dokumentartradisjon i ryggraden.
 

Si hei til peter.daatland@filt.com
eller
besøk oss i Sagveien 23A, Oslo
 

Redaksjonell og kommersiell produksjon
Frekvens ble lansert 15. februar 2015 (les mer). Grunnlegger Peter Daatland savnet et dokumentarisk radiomiljø på utsiden av NRK og etablerte et kollektiv av sultne, unge dokumentarister. Da NRK P2 fikk ørene opp for «Angerknuta» samme vår, tok det idealistiske dugnadsprosjektet en vending mot målrettet eksternproduksjon til NRK. Leveransen av serier og reportasjer til redaksjonene Kulturhuset og Ekko ble jevnlig, i tillegg til oppdrag for Salongen, P3 Dokumentar og Radiodok. Høsten 2017 lagde vi vår første kommersielle produksjon for Riksteatret (lytt her).

Undervisning
Foruten podkast- og radioproduksjon av høy kvalitet, brenner vi for å rekruttere podkastskapere og -lyttere. Siden vinteren 2017 har vi holdt podkastverksteder over hele landet, og Podkasttips Frekvens + Filt (meld deg inn her) er Norges største diskusjonsforum for podkast.

Scene
Når lyset slukkes under en podkastkino oppstår ikke bildene på et lerret, men i hodet på lytteren. Podkastkino er inspirert av Københavns Radiobiograf, og målet er å skape et møtested for podkastskapere og -lyttere på Kulturhuset i Oslo. Siden første forestilling i desember 2015 har vi hatt besøk av navn som Third Ear, Kari Slaatsveen, Oral Bee og Mr. Pimp-Lotion og Scott Carrier (This American Life/Home of the Brave).

Våren 2018 inngikk Frekvens en samarbeidsavtale med svenske Filt: Les mer.