Frekvens er Norges beste uavhengige podkastkollektiv.

Du kan tenke på det som en fabrikk. Vi går ut av døra, møter bra folk, og vender tilbake med flere små historier. Vi legger så disse forsiktig på båndet, og sveiver dem manuelt gjennom flere trinn. Trykker de flate, river de fra hverandre som papir, og rører de sammen som en brøddeig. Ved enden av båndet kommer det ut én historie, pakket inn i gyllent papir.

Vi manøvrerer denne maskinen med sterke gener fra de skandinaviske rikskringkasternes dokumentartradisjon, og tilfører grep fra podkastene vi liker aller best - samt fra eget hode, selvsagt.

Våre oslobaserte dokumentarister har ulik bakgrunn, ulike spesialiteter og ulikt erfaringsnivå, og ved å krysse hoder fra flere dokumentariske synsvinkler dyrker vi fram et innovativt miljø.

Tematisk konsentrer vi oss om historier innenfor segmentene kultur og samfunn, samt lar døra stå på gløtt for den gode historie. Alle disse historiene finner du i din podkastbrønn – og ofte også på NRK.

Frekvens finansieres gjennom offentlige støttemidler, og ja, vi følger Vær Varsom-plakaten. Vår base ligger i Maridalsveien sentralt i Oslo, om du vil si hei.

Misliker eller liker du noe, eller har du en idé? Send et elektronisk brev til vår felles postkasse post@radiofrekvens.com.

Redaktør og dokumentarist
PETER DAATLAND (f. 1990), HAMAR


Peter har vært reporter i Kulturhuset NRK P2, samt laget en radiodokumentar for P3 Dokumentar. Da tida i NRK var over savnet han et miljø, og samlet sammen fine folk under navnet Frekvens. Radiointeressen startet på feministkanalen radiOrakel, og etter å ha parallelkjørt dette med skrivende journalistikk og en bachelor i samme fag ved HiOA, tok lidenskapen for radio til sist helt over. Peter er også initiativtaker til konseptet Oslo Radiobio.

E-post: peter@radiofrekvens.com

Dokumentarist
LARS KRISTIAN ØVERLAND (f. 1983), NEDSTRAND

En mandag på nitallet, mens Gro Harlem Brundtland årlig kuttet jordbrukssubsidier, stoppet faren til Lars Kristian traktoren ved postkassestativet, spytta ut skråen og sa: «Gutt, ikke bli bonde, men følg fjorden utover mot kysten og ut i verden». Et tiår seinere, i Cape Town, ventet han på finansiering til et filmmanus da han sluttet seg til et par frilansjournalister som startet Afrikas første dokumentarpodkast. Lars Kristian liker best radiohistorier uten plot, og krangler daglig med redaktøren om hvor mye en skal stole på lytteren.

E-post: lkoverland@gmail.com

Lydmikser
DANIEL DAATLAND (f. 1994), HAMAR

Daniel er selvlært lydmikser med en genuin interesse for lyddesign, musikk og radio. Ved siden av å lage elektronisk musikk har han mikset lyd for Egmont på podkaster som «40 Uker». Viktigst av alt: Daniel mikser brorparten av Frekvens' podkaster.

E-post: danieldaatland@hotmail.com

Lydprodusent
JENS FOUGNER (f. 1983), OSLO

Jens er den eneste av oss, faktisk den første i hele landet, som har produsert en Prix Radio-nominert podkast. Året var 2014, og dokumentaren het «Hallik og feminist». Jens er en velutdannet type, og har studert filmmusikkomposisjon på Høgskolen i Lillehammer, sikret seg en bachelor i Medier og kommunikasjon fra HiOA, og er i tillegg utdannet lydtekniker på NISS. De siste årene har han vekslet mellom å jobbe for film, TV og som frilansjournalist.

E-post: jens@radiofrekvens.com

Lydprodusent
ANNA LIDELL (f. 1987), AARHUS


Anna har jobba som musikkprodusent på egne og andres prosjekter gjennom mange år. Hun har komponert og produsert for film, spill, reklamer – og dessuten kjenningsmelodien til Frekvens. Hun underviser i elektronisk musikk og er aktiv i band som marstal:lidell og Teenage Love. Gjennom sitt plateselskap Machinedrops har hun utgitt artister som Rest In Beats og Lukkif.

E-post: anna@lidell.dk

Jens Mathias sh.jpg

Lydmikser
JENS MATHIAS FALKENBERG (f. 1990), NØTTERØY

Jens er lydfaglært, og tar allsidige oppdrag innen radio, film og tv.

E-post: jensmfalkenberg@gmail.com