FØRSTEUTKAST :  Høsten 2013 skriblet dokumentarist Kristian Bålsrød ned dette i Paint. Nå fyller kollektivet to år.

FØRSTEUTKASTHøsten 2013 skriblet dokumentarist Kristian Bålsrød ned dette i Paint. Nå fyller kollektivet to år.

15. februar 2017 markerte vi toårsdagen i våre lokaler i Maridalsveien 3. Trass i alderen har vi det siste året vært gjennom tenårene, og går voksenlivet i møtet med en stødig selvfølelse.

FØDSELSDAG:     Olav Friisberg (f.v.), redaktør Peter Daatland og dokumentarist Lars Kristian Øverland markerer åpningen på vårt tredje leveår.

FØDSELSDAG: Olav Friisberg (f.v.), redaktør Peter Daatland og dokumentarist Lars Kristian Øverland markerer åpningen på vårt tredje leveår.

Vi har produsert 13 podkaster for NRK P2 og P3, med Salongen og P3 Dokumentar som nye innslag i katalogen – i tillegg til redaksjonene Kulturhuset og Ekko. Dokumentarist Sofia Bagges nyeste serie «Nyanser av stillhet» for Salongen viser gledelig modenhet – hør alle fem episodene som podkast eller her på hjemmesiden vår.

NYANSER AV STILLHET:   Alle mennesker har et forhold til stillhet, men hvordan påvirker den oss?

NYANSER AV STILLHET: Alle mennesker har et forhold til stillhet, men hvordan påvirker den oss?

Vi har byttet lokaler! Med tungt hjerte har vi forlatt våre venner Fanfare i Bjerregaardsgate til fordel for et helt eget krypinn i Maridalsveien 3, midt i Oslo. Lokalet rommer dokumentarister som dedikerer minimum 60% av sin tid til Frekvens, og podkastkollektivet har på samme tid blitt rendyrket som oslobasert. Lavere antall, men større og mer konsentrert kapasitet.

MEMORIES:   Vårdagen 2014 da Fanfare-redaktør Synne Øverland Knudsen og Frekvens-redaktør Peter Daatland vandret inn i Bjerregaardsgate 5 og umiddelbart brøt ut i en slags seiersdans.

MEMORIES: Vårdagen 2014 da Fanfare-redaktør Synne Øverland Knudsen og Frekvens-redaktør Peter Daatland vandret inn i Bjerregaardsgate 5 og umiddelbart brøt ut i en slags seiersdans.

Oslo Radiobio har levd som aldri før! Siden Frekvens' ettårsdag har vi invitert deg inn i mørket for å gi deg de beste lydhistoriene hele seks ganger. På Dokumentarfilmfestivalen i Volda, under Volumfestivalen i Elverum, samt fire forestillinger på hjemmebane hos Cinemateket. Der har vi feiret kvinnedagen, servert deg det beste fra den uavhengige norske podkastfaunaen, hatt staselig besøk av danske Third Ear, samt avviklet live-podkast med rapperne Oral Bee og Mr. Pimp-Lotion. Attpåtil holdt vi førpremiere på de nevnte danske superstjernenes siste episode av høstens store podkastthriller «Kvinden med den tunge kuffert» (lytt her). Vårt andre år var virkelig et godt live-år, og ble rundet av med den henslengte rapperen Emile the Dukes opptreden med live-illustratør Frederikke Becher under Oslo Podfest på Ingensteds (video under). Med introverte samlyttinger og performative opptredener vil vi gi enda flere historier den scenen de fortjener i året som kommer.

SPOILER: Årets første Oslo Radiobio-forestilling er spikra, lørdag 10. juni under DOK:17 i Fredrikstad.

Mer stjerner i øynene tripper vi etter å gå i gang med vårt tredje leveår. Til sist, en bonus til deg som har lest helt hit. Vår nye kjenningsmelodi, komponert av danske Anna Lidell:

Og du, mens du venter på flere podder: Sjekk ut våre beste podkasttips her.