Hei, kjære følger.

Frekvens er på vei over i en ny livsfase, og inngår nå et samarbeid med det svenske produksjonsselskapet Filt. Framover vil vi hete Frekvens + Filt.

Produksjonsselskapet Filt er basert i Stockholm, og ble grunnlagt i 2002. Fra 2016 har de også hatt en filial i København, og Frekvens + Filt er begynnelsen på en filial i Oslo.

Jeg har lenge beundret Filt. Da jeg studerte journalistikk i 2011 søkte jeg faktisk praksisplass i radioprogrammet «Verkligheten», produsert av Filt for Sveriges Radio. Med 16 år i gamet vil Filt tilføre Frekvens erfaring og tyngde, i tillegg til en skandinavisk dimensjon. Det er berikende, spesielt med tanke på at Frekvens startet som et skandinavisk kollektiv.

Foruten navneskiftet, vil lite forandre seg. Vi vil fortsette å jobbe primært mot NRK, slik Filt jobber mot allmennkringkasterne Sveriges Radio og Danmarks Radio i de øvrige skandinaviske landene. I tillegg vil vi forsøke oss på lignende innhold mot kommersielle aktører, samt satse videre på scene og undervisning.

I vår gjorde jeg en rundreise i Stockholm og København for å studere Filts DNA, og ble kjent med folk som jobber kvalitativt, konstant utfordrer det etablerte og aldri tar til takke med den første ideen de kommer på. Nylig var også grunnlegger og direktør Anders Elfström på Oslo-besøk:

- Dette kjentes umiddelbart riktig. Her har vi funnet en person som passer perfekt inn i vår kultur. Nå gjenstår det å se om det norske markedet er modent, men så langt virker det veldig lovende.

Gjennom drøyt tre år har nærmere 40 dokumentarister vært innom Frekvens, og det er et privilegert utgangspunkt for framtida. Med Norges beste stall av dokumentarister og lydprodusenter skal vi fortsette å utfordre det etablerte, og målet er å bli blant de største leverandørene av radioprogrammer og podkaster til NRK.

Ses rundt <3

Alt godt,
Peter Daatland,
grunnlegger Frekvens

Pressefoto: Christian Breidlid. Anders Elfström, grunnlegger og direktør i Filt (t.v.) på oslobesøk i våre nye lokaler i Sagveien 23A langs Akerselva.