Over tre år har 38 dokumentarister og lydprodusenter har vært innom Frekvens, og sammen har vi skapt en katalog som rommer 45 lærerike og oppslukende podkastepisoder. Siden embryofasen har vi overlevd ungdomstida, og i dag betrakter vi oss som unge voksne. Det er vi stolte av, som du nok kan fornemme.

2 x nominert til Prix Radio. Andrea Thiis-Evensen som finalekandidat i kategorien 'Årets unge radioprofil' og Sofia Bagge for den vakre Salongen-serien «Nyanser av stillhet» (hør her). Prix Radio er den største og (foreløpig) eneste radiobransjeprisutdelingen i Norge. I tillegg ble redaktør Peter Daatland plukket ut vinner av Åke Blomström Award – som en av tre unge, europeiske radioprodusenter. Prisen ga opplevelser som Prix Europa, et europamesterskap i radio i Berlin.

Prix Europa.jpg

Les mer: Vårt første leveår.

Podkastworkshopper over hele landet. Sist vinter tok festivalen Stoppested Verden initiativ til en podkastworkshop for ungdom på Hamar, og siden har vi lært bort håndverket på steder som Skjeberg fhs i Østfold, Nord Universitet i Bodø og x 3 på Frekvens HQ i Oslo.

gjestebok_workshop.jpg

Norges første podkastanmelder. Etter et par spede forsøk her på hjemmesiden (les sms-anmeldelsen av S-Town her), skrev redaktør Peter Daatland nærmest ukentlige Podkastguiden-spalter for Dagbladet i høst. I lengselen etter et kritisk språk for podkast og radio, er det også høyst gledelig å se at Podkasttips Frekvens, Norges største podkastforum, fortsetter å vokse. Alle er velkomne, meld deg inn med ett klikk her. Siden i sommer har Peter dessuten vært ukentlig gjest hos Shaun på P13, og vil fortsette å anbefale deg fine podder hver onsdag helt til sommerferien kommer. Vi har samlet alle anbefalingene til deg her.

2017-10-26 10.54.28.jpg

Podkast inntar scenen. Vi slo oss sammen med Kulturhuset, et av Oslos viktigste knutepunkter, for å videreføre Oslo Radiobio under navnet Podkastkino, og i løpet av høsten gjestet navn som Kari Slaatsveen, Espen Thoresen og Scott Carrier (Home of the Brave) scenen i Laboratoriet. Foruten det, bidro redaktør Peter til å arrangere Københavns Radiobiograf Festival samme høst. For ikke å glemme live-dokumentaren «Alt kan gå galt» med Harald Frøysa, som ble satt opp på DOK i Fredrikstad og Trondheim Dokumentarfestival. 24. februar venter oslopremieren, og Harald Frøysa har veddet med arrangøren om at minst 350 publikummere dukker opp (meld din ankomst her).

27912656_747353408794195_6231960887945147489_o.jpg

Les mer: Vårt andre leveår.

Fra sju til to til én. For et år siden var vi sju stykker på Frekvens HQ. Siden sommeren har vi vært to: dokumentarist Lars Kristian Øverland og redaktør Peter. Lars Kristian er nå i et vikariat i Ekko på NRK P2, men Peter vil fortsette å drive Norges beste uavhengige podkastkollektiv framover – med dokumentarister og lydprodusenter på prosjektbasis.

wnn-frekvens-03.jpg

Nytt HQ. I dag flyttet vi inn i Sagveien 23, rett ved Akerselva og utestedet Månefisken i Oslo. Der vil vi koke opp flere lærerike og oppslukende lydhistorier, vegg i vegg med dokumentarfilmskaperne i Paragon Features.

Sagveien 23.jpg

... men den største nyheten er ennå ikke avslørt. Den røper vi først neste uke – eller allerede i kveld for de som kommer på podkastkino og fest på Kulturhuset (facebookarrangement her)!

BONUS: Askild Matre Aasarød, Solveig Skår og Adrian Nyhammer Olsen før lansering av Frekvens på Deichman Grünerløkka 15.02.2015.

Skjermbilde 2018-02-15 kl. 15.42.57.png